golf

През изминалия уикенд в Пирин Голф и Кънтри клуб се проведе националния финал на голф турнира MercedesTrophy България 2013, организиран от Балкан Стар. Турнирът е с тригодишна история в България и за пореден път събра повече от 160 участника в квалификациите и близо 80 във финала.

Кирил Слатински, Груди Грудев и Бисер Балинов ще представят България на световните финали на международния голф турнир MercedesTrophy през септември в Щутгарт, Германия. Сред участниците отново бе футболната звезда Красимир Балъков, който като лице на турнира MercedesTrophy за България ще придружи участниците в Отбор България.

В турнира на 6 юли, който се проведе в идеални условия за голф, Кирил Слатински оглави класирането в Дивизия А с 32 точки, следван от Андон Тушев и Александър Евтимов с по 28 точки.

В Дивизия В първо място извоюва Кирил Кьосев с 42 точки, втори е Борислав Велков с 41 точки, а трети – Трифон Сидеров със същия брой точки. Трифон Сидеров спечели и наградата за най-близък удар.

В Дивизия С най-добре представилият се играч е Бисер Балинов с резултат от 38 точки. Второ място зае Стефан Урилски, а третото – Веселин Велев, и двамата с по 37 точки.