georgi-peev

Първият кръг на футболното първенство на Русия донесе победа за Амкар Перм над Том Томск с 2:0. Два гола от дузпи реализира полузащитникът Георги Пеев, като едната дузпа беше колегиално изработена от Благой Георгиев, съобщава ПРофайл.

До края на съдийския сигнал на терена се усещаше българското присъствие на шестима български футболисти: Благой Георгиев, Георги Пеев, Петър Занев. Захари Сираков в отбора на Амкар, както и Живко Миланов и Пламен Николов в отбора на Том. Първата дузпа дойде още във втората мунута за нарушение на защитника на гостите Владимир Риков.  Пеев се възползва максимално точно от ситуацията и реализира първия гол в десния долен ъгъл.

Втората дузпа се появи в 10-та минута, заради игра с ръка в наказателното поле от страна на Владимир Риков, а Пеев се отново реализира точен удар и така доведе до 2:0 за Амкар.

Георги Пеев и Благой Георгиев бяха любимци на почти 13 хиляди запалянковци, които скандираха имената им. Отново двамата са обявени за най-добри играчи по време на мача и с най-високи оценки.