pironkova_press1_bft
Първата ракета на България Цветана Пиронкова даде пресконференция, посветена на Garanti Koza WTA Tournament of Champions, който започва на 29 октомври в София.
Тя планира да започне тренировки в зала „Арена Армеец“ в четвъртък, когато пристига и първата тенисистка от чужбина – Саманта Стоусър.
„Благодаря на организаторите, че за втора поредна година ми гласуват доверие, като ми дават покана за Турнира на шампионките. Разбира се, ще дам всичко от себе си, за да оправдая това доверие с добро представяне. Искам да ги поздравя за отличната организация миналата година. Сигурна съм, че и тази няма да отстъпят. Миналото издание имаше страхотен отзвук и вече говорих с тенисистки, които ми заявиха, че нямат търпение да дойдат в София и да видят за какво става дума“, заяви Цвети.
Тя е сигурна, че турнирът ще бъде по-силен, в сравнение с 2012 година, съдейки по участничките. „Нямам предпочитание за съпернички – всички са много силни – или група. Моята нагласа е да се концентрирам върху собствената ми игра и да се представя на ниво. Родната публика ми помогна много миналата година за достигането до полуфинал. Бих призовала хората отново да дойдат и да напълнят „Арена Армеец“, за да ме подкрепят, но и за да видят наживо едни от най-добрите тенисистки. Това е събитие, което не се случва толкова често и в световен мащаб. В София ще играят доказани шампионки и затова турнирът е наричан и „малкия мастърс“, припомни Пиронкова.
БФТ