ветерани-баскетбол Варна

Първият турнир в памет  на баскетболната легенда Христо Борисов се провежда в момента във Варна. Два отбора от Бургас,  два от Варна и представителният тим на Люлебургас са участващите тимове в турнира. Преди срещата между сборен отбор на Варна и Люлебургас, децата на треньорите Спас Натов и Борис Стоянов/син на Христо Борисов/ изиграха среща помежду си в памет на легендарния бате Ицо.

ветерани-баскетбол Варна 1

Вече 9 години откакто той ни напусна. Днес неговата съпруга Нели Стоянова също присъства на откриването и получи букет цветя.

Нели Стоянова

Нели Стоянова

Организаторите си оэбещаха турнирът да стане традиционен. Организира се от Асоциацията на ветераните спортисти и деятели, съвместно с Община Варна. В последния момент отказаха участие от Украйна, Молдова и Румъния.

зала Христо Борисов

Залата по баскетбол във Варна вече носи името на Христо Борисов.

Групата за  „Здраве“, съставена от жени, някой по на 80 години специално уважиха празника на баскетбола-турнира „Христо Борисов“.

Димитър Величков прочете имената на участниците от варненска страна, като направи кратка ретроспекция на „баскетболния живот“  на Христо Борисов.