Минко Боевски /ляво/ и Ники Гочев

Митко Боевски /ляво/ и Ники Гочев

Надпреварата в Русе по офроуд приключи, а двамата варненци Ники Гочев и Митко Боевски се поздравиха с успеха, след като станаха лидери още след първия състезателен ден.Те затвориха първия ден с 20 минути пред преследвачите.

Екипажът на Цанко Цанев с навигатор Зорница Тодорова (най-добрата на АТВ рали-рейд пилотка в България) успяха да поведат с 4 минути на варненци. Те обаче се оказаха много малко като време за да ги настигнат и изпреварят.

 Крайно подреждане в клас рали-рейд UTV:

1-во място: Николай Гочев / Димитър Боевски

2-ро място: Цанко Цанков / Зорница Тодорова

3-то място: Еди Багасярян / Красимир Колев

При джиповете в този клас „Рали-рейд” отборът на Тодор Христов (участник в Дакар 2012 и 2013) 4×4 Адвенчър се престави много атрактивмно.

Самият той бе зад волана, като направи много атрактивен финал на две колела, но нямаше късмет с машината която му създаде много ядове  и изостана в общото класиране. Максималната скорост която беше развита на черно от тях е 148 километра в час.  Гочев/Боевски постигнаха 145 км/час. Километрите от двата дни беше намалена от организаторите на състезанието на 300 км. Домакините от Русе показаха добра организация на стилната мото-проява.

Краят на състезанието включва участие на състезателите в клас „Траял-Джипове”, на затвореното трасе „СРЕДНА КУЛА“-Русе.

Гочев-Боевски