Youabian Puma
В един от коридорите на автосалона в Ел Ей изпитах истински потрес – в огромна ниша беше разположено нещо на четири колела – уникално, грозно и мно…ого голямо, наречено незнайно защо Puma!?

За разлика от грациозния хищник, далечен роднина на цар Лъв, тази пума, според създателите си има едничката цел да бъде „различна и забележителна“! И са прави напълно за тези два неща, към които бих добавил – стряскаща.

Но да продължим с представянето – „създадена за индивидуалисти, които смеят да покажат, че са различни от тълпата, които са с крачка напред в постигането и мечтането на най-доброто, което могат да бъдат!“/?/. Може би защото в дъното на проекта са парите на … калифорнийския доктор Енчев – известният козметичен хирург от Лос Анжелис -Ками Йоабиан.

Това гигантско нещо е е замислено, заченато, развито дизайнерски и инженерно в … Ел Ей, Калифорния, естествено. „Събира в себе си най-напредничавите възможно технологии, предлагани от автомобилната индустрия, комбинирано с напълно автоматичен твърд сгъваем покрив.

Моторът е V8, 7-литров, двугоривен, 505 к.с. при 6200/мин, със сух картер, позволяващ ускоряване от място до до 96 км/ч за 5,9 сек. Гумите са с невероятният размер 44″х 21“, габаритите са: 6146,8 х 2362,2 х 1828,8 мм, просветът е 228,6 мм, междуосието 4152,9 мм.

Местата са четири, седалките са със сервореглаж и памет, тапицерията е кожа, аудиосистемата е с осем говорителя и мощност 400 Вата, камери за гледане напред и назад, покривът е напълно автоматично сгъваем. И за всичкото това никаква цена от само …1,1 милиона щатски долара. Калифорния бейби…