Част от отбра на "Гранд Про" - Миша Милошевич, Пауло Нуну Коста Пинто, Митко Пантев, Пауло Серджо Рибейро да Роха-Паулино и Исмет Хаджиев

Част от отбра на „Гранд Про“ – Миша Милошевич, Пауло Нуну Коста Пинто, Митко Пантев, Пауло Серджо Рибейро да Роха-Паулино и Исмет Хаджиев

FC ”GRAND PRO” е основан през 2010г. За четирите сезона от своето съществуване отборът е усвоил три пъти Шампионската титла на България, един път Суперкупата на България, завоюва редица призови места в турнири с българско и международно участие. “Гранд Про” изигра 12 мача за два сезона в евротурнирите, от които шест в основен кръг. Отборът на “Гранд Про” безпрецедентно за български тим достигна до 25-то място в ранглистата на УЕФА (няма друг български отбор в първите сто места).

Голeми заслуги за постигнатите успехи има “Гранд Хотел Варна”, който е неотлъчно зад FC “GRAND PRO” през тези четири години. Всички футболисти, заедно с треньорския щаб изказват своята благодарност за подкрепата, която получават от ръководството на хотела.

На варненския клуб предстои ново участие в Шампионската лига. Отборът започна подготовка на 21 юли на базата на “Гранд хотел Варна”. Иван Йованович е единственият напуснал отбора. Четирима са новите футболисти, които са привлечени за участието в Шампионската лига и настоящия сезон, което ясно говори за високите цели, които си поставят варненци. Новите попълнения са: Даниел Димов, Исмет Хаджиев, Пауло Нуну Коста Пинто, Пауло Серджо Рибейро да Роха-Паулино.

Даниел Димов идва от отбора на “Мания”, национал по футзал на България, един от водещите футболисти в родното първенство. С привличането на Исмет Хаджиев, FC “GRAND PRO” събра двамата национални вратари и повиши конкуренцията на този пост. Двамата чужденци са португалци и пристигат от елитни клубове в Европа. Паоло Пинто играе последния сезон в чешкия “BALTICFLORA TEPLICE”, като преди това се е състезавал в Китай и Португалия. Пауло Роха играе за последно в първодевизионния “PENHAIRENSE” в Португалия, като в предходния сезон се е състезавал за тимове от А група на Белгия и Франция. Пред “Гранд Про” има още една трансферна цел – елитен бразилски футболист, като с евентуалното му привличане селекцията ще може да се счита за завършена.

Участието на FC “GRAND PRO” в Европа стартира на 29-ти август в спортния комплекс на Камчия срещу шампиона на Молдова – FC “PROGRESS”. На 31-ви август е втория двубой срещу шведския – FC “BULLE”. Ако успее да заеме първо място в групата си българският тим ще играе за трета поредна година в основен кръг на Шампионска лига. Той е от 1-ви до 5-ти октомври в Рига, Латвия срещу домакините от FC “NIKARAS”, грузинския FC “IBERIA STAR”.и победителя от една от предварителните групи. Най-вероятно това ще са шампиона на Полша или на Финландия.

Медиен партньор на турнира за Шампионската лига – предварителен кръг Варна 2014 е “РАДИО ВАРНА”. С любезната подкрепата на “ГРАНД ХОТЕЛ ВАРНА”.