Росен Марангозо-председател на СК "Ч.море Бриз" връчи специален плакет на Петър Ташев, с който го направи почетен председател на клуба по ветроходство

Росен Марангозо-председател на СК „Ч.море Бриз“ връчи специален плакет на Петър Ташев, с който го направи почетен председател на клуба по ветроходство

 

 

„Черно море Бриз” е на второ място в държавата през 2014 г от общо 31 ветроходни клуба членове на българската федерация по ветроходство.

„ Спортно-състезателната година беше трудна и много динамична. Наводненията от юни месец нанесоха големи щети на материалната част и сградния фонд на спортната база. Дейноста на клуба беше пред спиране. Само волята и мотивацията на състезателите и членовете не позволиха това да се случи. В клуба работиха 2 треньори. Учебно-тренировъчният процес се провеждаше на клубната база и варненското езеро. Участвахме в 26 състезания от държавния спортен календар на БФВ и спечелихме 95 отличия. От държавни първенства завоювахме 15 медала – 4 златни, 4 сребърни и 7 бронзови. Злато спечелиха Павел Оводовский в клас Фънборд, яхта Меч със шкипер Боян Костов в клас IRC-2, Даниел Николов в клас 420 и Мариела Николова в клас Лазер 4.7 като последните двама са и водачи в националните ранглисти. В клас Кадет Светлин Попов и Марио Бойков взеха купа България. Тези резултати бяха постигнати в следните класове: Оптимист, Кадет, 420, Лазер 4,7, Лазер Радиал, Лазер Стандарт, 470, Фин, RS:X, Фънборд, IRC, ЯЛ-6, Петерсон и Мелджис 24. В Националния отбор бяха повикани Калина Маринова, Даниел Николов и Мариела Николова които участваха в европейско и балканско първенства. На Балканиадата в Румъния Мариела Николова се класира първа в клас Лазер 4.7.

СК „Черно море Бриз” беше домакин и организира 7 регати от календара на БФВ, 2 държавни първенства и 4 спортни прояви на Община Варна. Постигнатите резултати са по-добри от 2013 година. За повишаването им е необходимо обучението и тренировачния процес да се водят на море и в подходяща акватория. СК „Черно море Бриз” получи също и приза „Сейлинг тим на годината“ от спортните журналисти на Варна и затвърди водещата си позиция в България. Ръководството на клуба изказва благодарност на своите членове, състезатели и деятели затова че не се огънаха в трудните моменти и постигнаха тези резултати”, пише в отчета на клуба за 2014 г.