1
Над 2 часа продължи срещата между членове на Организационния комитет на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика с кмета на град Варна Иван Портних, шефа на Двореца на културата и спорта Минко Христов, представители на фирмата-строител и хора от надзорната фирма, която трябва да издаде разрешение за експлоатирането на съоръжението.
Разговорът беше предизвикан заради появилите се нови проблеми, свързани с ремонта на сградата и опасността той да не бъде завършен навреме за началото на състезанието, планирано да се проведе от 5 до 10 май.
„Искам да успокоя всички – Световна купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна ще има. Днешната среща беше много ползотворна, за което благодаря на ръководствата на двете федерации. В процеса на работата по реконструкцията на сградата непрекъснато излизат нови и нови проблеми, защото конструктивно съоръжението не е в добро състояние и назад във времето не е билo стопанисванo достатъчно добре. Уточнихме начина на действие и с ръководството на залата, и със строителя, и с конструктора, така че имаме план как ще продължат ремонтните дейности, за да може до началото на състезанието да бъдем готови и да сме изпълнили всички изисквания на световната федерация“, коментира кметът на град Варна Иван Портних.

4 (1)
След срещата председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев, председателят на БФ Спортна акробатика Владимир Колев и генералният секретар Николина Христова влязоха в зала „Конгресна“, за да се запознаят в детайли с продължаващия денонощно ремонт.
Архитект Михаил Гагов показа нагледно пред какви предизвикателства са изправени строителите и обясни в детайли сроковете за изпълнение на всеки един етап от работата.
Утре, четвъртък (26 март), от 11:00 часа в Пресклуб „България“ Организационният комитет на Световната купа ще даде пресконференция, на която ще запознае обществеността с впечатленията си от днешната среща и ще сподели подробности, свързани с организацията и провеждането на състезанието.