1

Инж. Мирослав Семов и г- н Тодор Георгиев /Теди Джорджо/ очакват около 300 деца да се включат в първото по рода си в Дряново футболно училище
Детска футболна академия Милан джуниър камп ще се проведе в Дряново през лятото. Това стана ясно вчера, след като кметът на Общината инж. Мирослав Семов и Председателят на Общински съвет г- н Тодор Георгиев подписаха договор за съвместна дейност с „Доминант спорт груп- единствен и основен представител на всички спортни мероприятия на Милан за България, Русия, Казахстан и Турция. Проектът Милан джуниър камп стартира у нас през 2011. За първи път, обаче, футболната академия излиза извън столицата и за домакин на събитието е избран градът на Кольо Фичето. От четвърти до десети юли по време на седемдневния лагер Дряново ще се превърне в място за незабравими футболни изживявания. Очаква се около 300 деца да се включат в първото по рода си тук футболно училище, а тяхното разпределение ще бъде в шест възрастови групи от 5 до 17 години. Всички ще получат по два официални екипа на Милан, включващи тениски, потник, шорти, спортни чорапи, сак, както и футболна топка на отбора. Екипировките ще бъдат подарени на децата след приключването на лагера.

2

Подготовката за усъвършенстване на футболните умения ще се провежда по специално изготвена програма, съобразена с възрастта и способностите на участниците. За реализирането на Академията в Дряново ще пристигне италиански треньорски екип от отбора на росонерите, а към него ще се присъединят и български специалисти. За всички млади футболни таланти включването в Академията ще бъде началото на едно приключение в дома на Милан, който през лято 2016 ще бъде ситуиран в Дряново. Те ще получат възможността да прекарат незабравима седмица, наситена с професионално организирани тренировки, забавления и приятелство. Извън тренировъчния процес е предвидена и културно- историческа програма и развлечения за осмисляне на свободното време. Специален гост на града и турнира ще бъде световна футболна легенда, чието име ще стане известно съвсем скоро. Очаква се италианските треньорски спецове да изберат най-добрите играчи на Кампа, които ще имат възможност да заминат на проби в Милан и да вземат участие в събитие на „Сан Сиро“ преди мач от Серия „А“.

3

„Милан“ и управителят на „Доминант Спорт груп“ г- н Ивайло Рачев избраха Дряново заради съпричастността и убедителността на ръководството на Общината. По време на посещението си той огледа спортните и хотелски бази в Дряново и Царева ливада, изрази своето задоволство от условията, които се предлагат тук и бе категоричен, че реализацията на детската футболна академия ще постави основите както на широко популяризиране на региона, така и ще бъде предпоставка за организиране на подобни мащабни събития. През месец март Детската футболна академия Милан джуниър камп ще бъде официално представена на пресконференция в София пред националните медии, а непосредствено след това се предвижда такава и за регионалните.