6 златни, 1 сребро и 2 бронза изпратиха 3-ма тенисисти от „Черно море Елит“ на европейското отборно първенство в Анталия, което започва в петък. Шампионатът е за 14 и 16-годишни девойки и юноши, като отборите са от по 3-ма състезатели. При 16-годишните девойките Варна ще бъде представена от двойните шампионки Беатрис Спасова и Тина Манолова, а треньор на отбора е Кристиян Илиев. И тримата са от „Черно море Елит“. Беатрис и Тина взеха квоти на държавното, което се проведе в Албена. Двете станаха шампионки на двойки при 16-годишните, а Беатрис игра финал на сингъл. Основната схема беше от 24 тенисистки, като преди това други 32 играха квалификации. В Топ 8 влезе и Ана Ставрева от „Черно море Елит“. 15-годишната Спасова и 16-годишната Манолова взеха и титлата на двойки при 18-годишните на първенството в Хасково. Беатрис остана с бронз при каките на сингъл.
Днес в София пък 14-годишният Пьотр Нестеров стана двоен шампион – на сингъл с 6:4, 6:3 срещу съотборника си от „Черно море Елит“ до преди месец Николай Неделчев и на двойки с партньор Максим Хорозов.

 

Нестеров освен, че е в отбора за европейското в Анталия постигна голям успех като влезе в програмата „ТТТ“, която е финансирана от федерацията ни по тенис и поема всички разходи на Пьорт за участие му в 9 турнира в чужбина. Федерацията плаща транспорт, хотел и храна навсясъде в тези 9 турнира по света на Нестеров. От него се иска само да развие таланта си. Личен треньор му е Кристиян Илиев, който утре повежда Беатрис, Тина и Пьотр към Анталия. Фактът, че 3-ма от 6 тенисисти в националиния отбор са състезатели на треньора Кристиян Илиев говори за много добре свършена работа.
При 14-годишните „Черно море Елит“ взе и бронз в лицето на Марина Христова на двойки на държавното в София.