Бившият футболист на Славия и ЦСКА Славко Матич прави фурор в Катар. Но не като футболист , а като треньор. При това в Катар. Воденият от него „Ал Шамал Спорт Клуб“ записа рекордните 8  поредни победи във втора лига на първенството на страната, която след няколко години ще приеме и световно първенство по футбол. И закономерно привлече вниманието към себе си. Особено в страна в която парите не са никакъв проблем, когато стане въпрос за футбол.

Матич дойде в Катар по препоръка на Бора Милутинович. Легендарният треньор е рекордьор в света по броя на националните отбори които е водил на световни първенства. В момента е личен съветник на емира по въпросите на спорта .
Славко Матич игра като футболист в Славия през сезон 2003/2004. По късно изкара и два сезона в ЦСКА , между 2005 и 2007-ма година. През 2014-та година дори и като треньор изкара стажа си за Про-лиценз в ЦСКА.
В треньорската си кариера сърбинът е води досега предимно отбори в своята страна и Словения. Нос оглед на факта че е само на 40 години, бъдещето е пред него…