Част от отбора на най-младите надежди на Яхт клуб “Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”, състезатели в клас Оптимист отпътуваха от Варна за участие в престижната регата  26th Athens International Sailing Week. Състезанието е 26 издание и се провежда в 12 ветроходни класа в няколко марини от 06 до 12 март 2017г. Първият старт за класа ще бъде на 10 март от 11:00 часа. Към 03.03.2017г. заявените състезатели в клас Оптимист са 184, заявки се приемат до деня на първия старт и се очакват да бъдат повече от предходната година. През 2016г. участниците в класа са били 224.

Треньорите на отбора Тодор Христов и Мартин Велков заявиха, че очакванията от състезанието им са: добра подготовка на децата в силна и конкурентна среда, в по-добри метеорологични условия, преди стартовете на регатите от календара на Българска Федерация по ветроходство през април. Очакват повдигане на отборния дух и приемственост по време на тренировки от целия отбор. Всички останали деца и младежи в клуба продължават интензивна подготовка за сезона, като за най-малките тя се провежда на тренажор във фоайето на Морска гара през почивните дни.

Ветроходният сезон стартира с участие на четири лодки в 61-та регата „Трети март“, в която взеха участие 24 състезатели от клуба. Част от тях бяха младежите, обучени по проект „Под Ветрила” през 2016. Една от лодките беше управлявана от треньора Мартин Велчев, с екипаж състезатели от клас 420.

На 12 март от 17:00ч. е официалното закриване на регатата.

Участието на отбора в 26th Athens International Sailing Week стана отново възможно благодарение на подкрепата на:
 

o   МТГ Делфин ООД

 

o   Девня Трейд ООД.