Дванадесетото издание турнира по спортни танци – Монтана Open 2017 ще се проведе на 18 март 2017 г.  Той ще започне в 11.00 ч. в зала “Младост” с надпревара при детските и юношеските състезателни класове. В първата част на турнира ще се включат и спортни клубове от 27 населени места от страната. Тази част на турнира е част от  Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци.

Официалната част на турнира за Купата на общините на област Монтана е с начален час 18.30. В международния турнир ще участват състезателни двойки от Балканските страни и Източна Европа.  За първи път на престижното събитие в Монтана гостува отбор от Грузия и Република Словения. Те ще бъдат оценявани от международна съдийска бригада, съгласно стандартите на WDSF (World Dance Sport Federation).

Турнирът се организира от клуб по спортни танци “ОГОСТА данс” в партньорство с общините на област Монтана. Съпричастни към това впечатляващо събитие са и спонсори като:

,,Гала Инвест холдинг,, АД, ,,БКК-95,, ЕООД, ,,Ирели,, ООД, ,,Арома,, АД,

,,ОББ,, АД, ,,МонБат,, АД, магазини ,,Майстор,, ,,Хаджийски и фамилия,, ООД, Сладкарница ,,ОГОСТА,,, Минерална вода ,,КОМ,,, ЗАД ,,ДЗИ,, ,,Джесика,, ЕООД, ,,Фелдхюс БГ,, ЕООД, ЕТ ,,Вибрострой 99,,, и ,,Агромашина груп,, Туристическа агенция ,,Елит-М травел,,, Градински и декоративен център – Бързия.