Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посреща XXVI-то Държавно първенство по хокей в зала за мъже и XXI-во Държавно първенство по хокей в зала за жени.  Престижното спортно събитие ще се проведе от 17 до 19 март в Спортния комплекс „Камчия“ и е включено в календара на Българската федерация по хокей на трева.

В надпреварата ще вземат участие 7 мъжки и 6 женски отбора. По време на трите състезателни дни в многофункционалната спортна зала в „Камчия“ ще се играят общо 32 срещи.

Днес в 16 часа стартират мъжките отбори. На 18 март – събота, от 11 часа започва надпреварата между отборите на жените. Церемонията по награждаване e на 19 март от 15 часа.

Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е традиционен партньор на този спорт, като до момента Спортният комплекс бе домакин на Държавното детско първенство по хокей, Държавното студентско първенство, Държавното първенство за всички възрасти, Балканско първенство за юноши и девойки, Европейското клубно първенство Challenge II, а през миналата година и Престижното европейското клубно първенство по хокей за мъже в зала Сhallenge I. Спортен комплекс „Камчия“ получи най-висока оценка от директора на турнира  Хауърд Полард от Англия, който сподели: Организацията е отлична, базата е невероятна.

Спортен комплекс „Камчия“, построен и оборудван с инвестиция на правителството на Москва, отговаря на всички изисквания на Европейската федерация по хокей за провеждане на първенства от висок клас.

Всички мачове в двете първенства се провеждат при открити врати.

Мачовете ще могат да се гледат и на живо в интернет.

Линк за 18 март 2017: https://www.youtube.com/watch?v=YW6i3Js2qI8&feature=youtu.be

Резултатите от първия ден и още снимки може да видите на:

www.facebook.com/sportcomplex.kamchia