В откриващия кръг на тазгодишния Световен рали крос шампионат на FIA в Барселона, Испания, версията на PEUGEOT 208 WRX за 2017 г. разкрива истински потенциал за предстоящата жестоко оспорвана надпревара.

• Квалификациите в събота бяха усложнени от дъжда, но Тими Хансен преодоля лошите условия и достигна финала, където изравни темпото с конкурентите си. В Барселона, където изпреварването е винаги трудно, той пресече финалната линия на пето място, отбелязвайки оптимистичен старт на тазгодишната кампания на отбора Peugeot Hansen в началото на една очертаваща се като изключително конкурентна година, в която Audi и Volkswagen се присъединяват към Ford и Peugeot в Световния рали крос шампионат.

• Себастиан Льоб стартира втория си пълен сезон на Световния рали крос шампионат не така успешно като грешка по време на монтирането на предната лява трансмисия на автомобила му провали шансовете му да достигне финала.

• Кевин Хансен отбеляза първото си излизане като пълноправен член на отбора Peugeot Hansen в Световния рали крос шампионат със силно, успешно представяне през уикенда. Зад волана на спецификацията за 2016 г. на PEUGEOT 208 WRX, той бе достоен съперник на водачите в шампионата, състезаващи се с автомобили със спецификация за 2017 г., и наградата му бе място на полуфиналите.

КЛАСИРАНЕ СЛЕД 1 РУНД
1. Mattias Ekström (Audi S1), 29 точки
2. Timo Scheider (Ford Fiesta), 26 точки
3. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 22 точки
4. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 21 точки
5. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 19 точки
6. Timmy Hansen (PEUGEOT 208 WRX), 17 точки

ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ

1. EKS-Audi, 40 точки
2. Volkswagen PSRX, 40 точки
3. Hooingan Racing Division Ford, 33 точки
4. MJP Racing Team Austria, 30 точки
5. Team Peugeot Hansen, 20 точки