Днес в лекоатлетическата зала на СК „Локомотив“ се проведе втори кръг от състезанията по лека атлетика за възраст I-II клас, част от „Ученическа Купа Варна“, където участие взеха 6 училища с отбори при момчета и момичета или около 70 деца. Състезанието уважиха и откриха директорът на дирекция „Спорт“, Община Варна г-н Кристиан Димитров и старши експерта по ФВС към РУО – Варна г-н Иван Иванов.

По правилата на състезанието училищните отбори сe състоят от 8 момчета и 8 момичета. Всеки ученик има право да участва в две дисциплини, плюс щафета. Едно училище има право да участва с двама състезатели в една дисциплина.

Ø  Дисциплини:

¾        50 м. гладко бягане

¾        200 м. гладко бягане

¾        Дълъг скок от място

¾        Хвърляне на малка плътна топка – възрастова група I-II клас момичета и момичета

¾        Щафета (слалом)

Класиране момчета I-II клас:

  1. ОУ „Черноризец Храбър“
  2. ОУ „Цар Симеон I“
  3. ОУ „Иван Вазов“

Момичета I-II клас:

  1. ЧОУ „Малкия принц“
  2. ОУ „Черноризец Храбър“
  3. ОУ „Иван Вазов“

За отборите класирали се на първите три места, бяха предвидени много предметни награди, осигурени от Община Варна и най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Живей Активно! на Нестле България.

Наградите бяха връчени от представителя на Дирекция „Спорт“ г-н Данчо Илиев  и г-н Симеон Попхлебаров – главен съдия на състезанието.

Финалните турнири по лека атлетика, част от купата са предвидени на 27 април и 10 май, съответно за III-IV и I-II клас, отново в спортен комплекс „Локомотив“. За всички участници във финала са предвидени специални награди, осигурени от общината.

Пълната програма на срещите от „Ученическа купа Варна 2016“ може да бъде намерена на адрес: www.varnanamladite.com.

40 училища от Варна са подали заявка за участие в „Ученическа купа Варна 2017“, което е своеобразен рекорд за стартиращо събитие в последните години. Ежегодно в състезанията за ученици над 10 000 деца вземат участие в различните прояви, организирани от Община Варна и партньорски организации. Планираните състезания за „Ученическа купа Варна 2017“ целят да стимулират двигателната активност сред децата и са част от изпълнението на целите на Община Варна и Министерството на младежта и спорта за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт.