Превърнаха Toyota Hilux в кемпер за офроудъри

Кемперите по принцип се експлоатират в нормални пътни условия. И това е логично, защото собствениците им в голямата си част обикалят морския бряг или търсят живописни местности недалеч от цивилизацията.

Не така мисли, обаче фотографът Стивън Форстър, специализирал се в търсене на красиви места и образи в дивата природа. По негова поръчка е създаден офроуд дом на колела на базата на пикапа Toyota Hilux.

Новият му подвижен дом за дивата природа се нарича Expedition V1 и е предназначен да му създава добри условия за работа в най-отдалечените от цивилизацията кътчета на планетата. Жилищният модул на офроуд кемпера е монтиран на мястото на легена на пикапа.

В него има широко спално място за двама, кухня с мивка и газова печка, комплект шкафове за багаж и специалното фотогравско оборудване. Покривът на модула може да се повдига нагоре за увеличаване на вътрешното пространство, предвидена е и спътникова връзка.

За движението на машината в по-тежки офроуд условия Toyota Hilux Expedition V1 е снабден с блокировки на диференциалите, усилена дънна защита, допълнителни светлинни уреди и шнорхел. Двигателят на машината е доработен трилитров турбодизел с мощност от 225 к. с.