На 10 и 11 април завърши турнира по тенис на маса, които е част от Варненската студентска универсиада. Състезание се проведе в залата на Икономически Университет – Варна и в него взеха участие над 60 студенти от пет варненски университета.

Турнирът тази година се проведе във формат отборно за мъже и жени и индивидуален турнир.

След многочасови оспорвани срещи в мъжката схема на турнира, доминация имаха студентите на  Икономически университет, а касирането е следното:

  1. Шампион във варненска Универсиада е Калин Кисев – ИУ
  2. Сребърното отличие отново е за студента на ИУ Пламен Алексиев.
  3. Почетното трето място остана за Димитър Димитров – Икономически Университет Варна.

При жените турнира след изиграване на всички индивидуални срещи, класирането придоби следния вид:

  1. Натали Димитрова – Икономически университет
  2. Вангелия Пархова – Технически университет
  3. Габриела Чернева – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

В отборния турнир при мъжете надмощието на икономистите продължи и те спечелиха първото място. Втори се класираха момчетата на медицината, а купата за трето място е за студентите от Технически Университет – Варна

В женската схема на турнира, момичетата на Технически университет поднесоха изненада и станаха шампионки. На второ място се класираха жените на Икономическия университет, а трети са студентките от ВВМУ.

За комплексното класиране между университетите се взема предвид класирането от двата отборни турнира при мъжете и жените.

Официалното награждаване на всички спортове и закриване на Варненската студентска универсиада ще се проведе на 29 април от 18.00 часа в Юнашки салон – Варна.