Екипите APEV и MONSTER SPORT, ръководени от легендата на най-известното планинско състезание в света – Пайкс Пик в Щатите – Нобухиро “Monster” Таджима обединиха усилията си с Rimac Automobili две поредни години – 2015 и 2016 за участието в прочутата надпревара Pikes Peak International Hill Climb Challenge.

Обединението донесе забележителни успехи, чиято история вече може да се види в специален клип, посветен на сътрудничеството на японците с Rimac Automobili, както и да се видят подробности за “деенкато” на бегачката 1.1 MW Tajima Rimac eRunner.

Екипът на Rimac успя само за четири месеца да направи дизайна, развитието, производството, настройките и тестовете на колата. И резултатът от това, както и от сътрудничеството не закъсня – приемайки предизвикателствата на най-престижното планинско състезание в света, съекипниците написаха нова глава в историята му с победата си над състезателните автомобили с класически двигатели.

Със съвместните усилия на обединените с Rimac Automobili екипи и извършената невероятна по сложност работа, съвместният проект надмина лимитите и доказа пъният потенциал на електромобилите е електрическагта мобилност.