McLaren обяви, че пилотът на отбора й във Формула 1 Фернандо Алонсо ще вземе участие в легендарната надпревара INDY500 от шампионата IndyCar, като ще застане зад волана на болид на McLaren-Honda-Andretti.

Един от общо шестте съотборника на Алонсо по време на състезанието в отбора на Andretti Autosport ще бъде Такума Сато, дългогодишен участник във Формула 1, който стана част от екипа на екипа през тази година.

Тазгодишното издание на INDY500 ще се проведе на 28 май, като съвпада с легендарното състезание на Формула 1 в Монако. Поради тази причина, Алонсо няма да участва на Monaco Grand Prix, а кой ще седне на мястото му в болида му за надпреварата, ще стане ясно на по-късен етап.

“Изключително съм развълнуван от това, че ще се състезавам в тазгодишното INDY500 с McLaren, Honda и Andretti Autosport”, коментира Алонсо. “INDY500 е едно от най-известните състезания в глобалния състезателен календар, като има конкуренция само от страна на Le Mans 24 Hours и Monaco Grand Prix, и поради тази причина съжалявам, че няма да мога да се състезавам в Монако тази година. Но това ще бъде единственото Гран при за 2017-та, което ще пропусна, и ще се завърна в кокпита на McLaren-Honda MCL32 за Гран при на Канада през юни”, споделя Фернандо.