Резултат с изображение за Дарин Великов
„Академик Бултекс“ е най-вероятният съперник на варненския тим в плейофите, смята той

„От вторник за първи път бяхме дванадесет човека в залата, това не ни се беше случвало отдавна. Насочили сме подготовката малко извън баскетболни неща. Иска ми се да бъдем в добро състояние към 27 април за първия мач от плейофите. Натам сме насочили усилията си. Планът за тренировъчната ни дейност е такъв, не че мачът в Плевен срещу „Спартак“ ще бъде подценен от нас и няма да играем за победа, но в глава си имаме едно на ум, че основното е плейофният ни мач, на който серията започва на 27 април“. Това заяви наставникът на „Черно море Тича“ Дарин Великов.

„Плейофите са много различно нещо и нямат нищо общо с редовния сезон. В разстояние на няколко дни трябва да се изиграят три мача. На мен ми се е случвало в плейофите да видя всичко – как в първия мач печели единият отбор, а след един ден трябва да играеш със същия отбор и се случва точно обратното. Ние се готвим за една серия от три мача, а да изиграем три мача на ниво в продължение на три-четири дни всички трябва да са в много добро състояние. Надявам се да сме в оптимална форма за 27 април“, коментира още специалистът.
„Няма треньор, който да иска да играе с по-силен противник. Мисля, че според развитието на мачовете досега отборът на „Академик Бултекс” ще завърши втори. Според мен е изключено да допуснат втора загуба в продължение на една седмица и мисля, че те ще са втори, което значи, че ще играем с тях в серията“, заяви Великов.
„Смятам, че „Спартак” също ще мисли за плейофите и ще бъде един мач, в който и двата отбора ще опитат неща, които да използват в предстоящите срещи”, обобщи той.
Срещата между „Спартак“ /Плевен/ и „Черно море Тича“ от 27-мия последен кръг на редовния сезон е на 22 април /събота/ от 18:00 часа в зала „Балканстой“.