ЧОУ „Малкият принц“ комплексен победител

Община Варна, дирекция „Спорт“ отново организира детски спортен празник „Бързи и сръчни“. Този път в спортната проява участие взеха над 100 деца от ІII клас на възраст 8-9 години от 9 училища от град Варна.

Състезанието се проведе на 20 април /четвъртък/ в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Класирането между училищата в последния финален кръг е следното:

  1. ЧОУ „Малкият Принц“
  2. СУ „Найден Геров“
  3. ОУ „Йордан Йовков“
  4. ОУ „Ангел Кънчев“

 

За учебната 2016/2017 година се проведоха три състезания за III клас, а на база точки от всички тях се образува комплексно класиране и победител:

  1. Голяма Купа за Комплексен победител е за учениците на ЧОУ „Малкият Принц“
  2. Второ място за децата на СУ „Найден Геров“
  3. Трети се класираха ОУ „Йордан Йовков“

 Всички участващи училища получиха почетна грамота за участие, а най-добре представилите се купа, медали и ключодържатели в подкрепа на титлата през настоящата 2017 година “Варна европейска младежка столица”. Като партньор на проявата се включи „Декатлон“ – Варна, който зарадваха малките деца с много предметни награди /ролери, скейтборд, топки, федербали, хилки за тенис на маса и др./, спечелени посредством томбола. А от Дирекция „Спорт” при Община Варна бяха подготвили голямата награда и изненада, а именно чисто нов велосипед, който отиде при Лея от ЧОУ „Малкият Принц“.

Децата наградиха г-н Кристиан Димитров директор на дирекция  „Спорт и Данчо Илиев – експерт в дирекция „Спорт“, при Община Варна.

Следващите финални прояви от третия финален кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за II и I клас ще се проведат съответно на 4 и 11 май, отново залата на Първа ЕГ.

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІII клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

Организаторите от Дирекция „Спорт“ са предвидели за всички участници томбола с предметни награди – велосипед, скейтборди, ролери и много др.