За втори пореден път, ФК „Локомотив” Дряново ще представя България  на Европейската квалификация за Аматьори на Българските Железничари в Албена.

В края на лятото, от 28 август до 1-ви септември отново в Албена, ще се проведе Европейската квалификация за Аматьори на международната спортна организация на железниците в Европа, заяви Огнян   Раждавички – Зам. председател на Български Железничарски Спортен Съвет. Пред спортните агенции Председателят на Общински съвет – Дряново и председател на УС на ФК Локомотив (Дряново) Тодор Георгиев и целия управителен съвет на Локо, споделиха и радостната новина, че с влизането на Локомотив (Дряново) в Трета лига за втори път отборът ще представя България в квалификациите на Европейското първенство за аматьори на USIC  във Франция през 2019 година.
При предишното си участие – през 2011 година, когато Локомотив (Дряново) представяше България на Европейското за аматьори на Българските железници, тимът се класира на престижното трето място на финалите във Франция, припомни с радост Тодор Георгиев и благодари за доверието на ръководството на Български Железничарски Спортен Съвет.

Вчера, на стадион „Локомотив” в Дряново се проведе първата контрола за сезон 2017/2018 между отборите на ФК „Локомотив” Дряново – ФК „Балкан” Ботевград, която завърши при резултат 2:4.

В първото полувреме  завърши при  резултат 2:2, но по добрата форма и подготовка донесе победата на Ботевград. От двата отбора, ще се направи селекция и ще се проведат още няколко контроли и тренировки в Дряново за изграждане на комбинирания отбор на България за Европейската  квалификацията в Албена, заяви Огнян Раждевички. Посрещаме отборите на Ирландия и Словакия, няма да е лесна нашата група, очакваме достойно представяне на дряновските железничари и момчетата от Ботевград,  надяваме се да спечелим квалификацията и България да е на финалите във Франция прогнозираха треньорите Иван Редовски и Иван Шипкалиев.