Международният фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“ събра на сцената на  „Черноморски“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ повече от 60 таланта в областта на танца, музиката, изпълнителското и сценичното изкуство. За трета поредна година събитието се провежда под знака на ЮНЕСКО. Участниците в различните групи на Първа лагерна смяна бяха подготвили над 20 изпълнения. Децата свириха на китара и пиано, пяха, разказваха басни и рецитираха стихове, изпълняваха красиви съчетания по художествена гимнастика и балет.  Любимци на публиката станаха изящните гимнастички от Спортното училище в руския град Чехов, които изпълниха танц „Веселите футболисти“. В оригиналния жанр на първо място се класираха изпълненията на момичетата от московското спортно училище „Олимпийски резерви“ № 74 и Алина Гущина с индивидуалното си изпълнение. Вълшебен глас и вълшебен музикант на „Камчия“ стана Анна Шербакова от школата по плуване в Москва. В категорията „Чуден танц на „Камчия“ победи гимнастичката Александра Шинина. Със своите стихове и басни публиката за
владя и Дария Шуховцева, която участва в лагерната смяна за професионално ориентиране „Дело жизни“.
Авторитетното жури в състав Александър Андреев – председател на Съюза на артистите във Варна, проф. Нина Козина – преподавател по съвременна хореография и Теди Генев – български естраден певец, беше изключително затруднено да излъчи победителите.
Художественият директор на фестивала – актрисата и певица Грета Ганчева, поздрави участниците от името на изпълнителния директор на СОК «Камчия» и председател на инициативния комитет на фестивала Станка Шопова. Грета събра всички участници на сцената с изпълнението си на «Звездите на Камчия» и «Заедно в 21 век». След нея на сцената излезе поп звездата Иларион Николов.
Философията на детското движение „Звездите на Камчия“ е, че всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани и приобщава талантливите деца, техните родители, педагози, творци и артисти, които са съпричастни към идеята. Фестивалът се провежда за девета година, има над 80 издания, като на сцените на „Камчия“ са участвали повече от 100 000 деца от 6 до 16 години от над 60 държави по света.