Пет начина да направим колата си турбо! - видео

Във видеото по-долу се обяснява какво точно ни трябва за да превърнем кроткия си домашен любимец в уличен звяр. Но не си мислете че е лесно…

Има доста неща за свършване за да добавите турбосилата на колата си, която не е и сънувало за надналягане, излизайки от завода. Във видеото точно се обяснява какво трябва да се промени и подготви. Като например е поработил върху предния си капак, извъртайки гигантски дупки в него собственикът на колата Chevelle SS на снимката.

Jason Fenske oт Engineering Explained обяснява модификациите, които не са толкова заради добавената допълнителна мощтост, а повече затова дали двигателят и задвижването ще могат да се справят с новите си доста повече кончета от допълнителното компресиране.

Естестево, става дума за степента на сгъстяване, ECU-мепинг и доставката на достатъчно гориво. Но може би не се досещате, че на колата ще и трябва и доста по-мощно охлаждане, както и съединител, който да не се пръсне веднага.

 

Всичко това е само малка порция от промените във възлите и агрегатите, когато искате да намърдате въжделеният “охлюв” или два в колата си. Гледайте и се учете…