Жребият за квалификациите на първия полуфинален турнир по плажен такроу във Варна бе изтеглен днес в Юнашки салон в морската столица в присъствието на директора дирекция спорт Кристиян Димитров. Отборите бяха разпределени в 4 групи, като първите два тима от всяка група се класират за финалите в неделя. Тези отбори, които се запишат на място утре за участие, ще минат през директни елиминации помежду си, непосредствено след приключването на мачовете от груповата фаза.

Първите мачове от груповата фаза стартират утре в 9:00 на плажа в „Аспарухово“. Двата терена за турнира се намират на около 100 метра от заведението „Red Rock“. Състезателите ще могат да загряват и на две допълнителни игрища. Официалното откриване на турнира е планувано за 10:30. Официални гости ще бъдат Кристиян Димитров-директор Дирекция Спорт при Община Варна, Милен Петков и Христо Йовов. Последните двама ще изиграят демо  мач в неделя срещу шампионите на турнира. Тандемът Петков-Йовов е първата звездна двойка, която ще вземе участие във звездния поток на супер финалите през месец септември във Варна. Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас. Супер шампионите във финалния турнир по плажен такроу във Варна ще получат като награда уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Наградата е осигурена от планински СПА комплекс “Mentor Resort”. Победителите ще получат също шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна.

Мотото на турнира във Варна е „Не на насилието!“
Предстоят 4 полуфинални турнира по плажен такроу на двойки през август във Варна (5-6.08), в Бургас (12-13.08), в Пловдив (19-20.08) и в Шкорпиловци (26-27.08). Големият финал е предвиден за 17 септември във Варна.

 

Програма за първия ден на турнира:

 

Група А: „Хаджиев спорт“, „Лациалите“, „Urban Comba“

Група В: „Ботев“, „Градушка“, Eagles“

Група C: „Златев тийм“, „Непобедимите“, „Одесос“

Група D: „Патриот“, „Пекарна Чочо“, „Интер“

Групи А и В ще играят успоредно мачовете си на терен 1, а B и D на терен 2.

Събота:

9:00 часа

Терен 1, Група А: 1 мач „Хаджиев спорт“-„Лациалите“

Терен 2, Група С, 1 мач: „Златев тийм“-„Непобедимите“

9:45

Терен 1, Група B , 1 мач: „Ботев“-„Градушка“

Терен 2, Група D, 1 мач: „Патриот“-„Пекарна Чочо“

10:30 Официално откриване

10:40

Терен 1, Група А, 2 мач: „Хаджиев спорт“ –„Urban Comba“

Терен 2, Група C, 2 мач: „Златев тийм“-„Одесос“

11:25

Терен 1, Група В, 2 мач: „Ботев“-„Eagles“

Терен 2, Група D, 2 мач: “Патриот“-„Интер“

 

12:10

Терен 1, Група А, 3 мач: „Лациалите“ –„Urban Comba“

Терен 2, Група C, 3 мач: „Непобедимите“-„Одесос“

12:50,

Терен 1, група B, 3 мач: „Градушка“ „Eagles“

Терен 2, Група D, 3 мач: „Пекарна Чочо“-„Интер“