Барбора Спотакова

Барбора Спотакова спечели златото в хвърлянето на копие на СП в Лондон, като направи това на 36 години. Тя записа резултат от 66,76 м, като отави на второто място китайката Ли Лингуей-66,25 м.

Британката Еилид Дойли се класира за финала на 400 м. хърдели, като постигна едно от двете най-добри времена. Това е четвърти последователен финал за 30-годишната състезателка.

Уайд ван Ниекерк успя да защити титлата си на 400 м. с пълно превъзходство. При отсъствието на един от водещите в тази дисциплина Исаак Маквала, изваден от състезанието по медицински причини, олимпийският шампион и световен рекордьор Ван Ниекерк напусна пистата, като новата суперзвезда на шампионата.

Уайд ван Ниекерк

С огромен интерес се следеша финалът в овчарския скок при мъжете. Надпреварата бе спечелена от американеца Сам Кендрикс, а бягането на 800 м донесе трофей за французина Пиер Амброа Босе. Някои от големите имена в тази дисциплина отсъстваха, като двойният олимпийски шампион Давид Рудиша. Босе взе контрола на 200 м и стигна до най-доброто време за сезона- 1,44,67 мин.