Броени дни остават до началото на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Надпреварата стартира на 31 август в ДКС . Същият ден от 12.00 ч е пресконференцията, а в 13.00 ч. офхициалното откриване, на което се очакват доста високопоставени гости. Днес имаше работна среща между организационния комитет и зам.кметът на града Коста Базитов. Бяха обсъдени подробностите около церемонията по откриването, както и други технически въпроси. Първите два отбора вече са тук. В ДКС тренировки водят отборите на Бразилия и Колумбия. Днес трябваше да пристигнат и канадците, но те са изпуснали полета и пристигат утре. Всъщност утре се очаква във Варна да са всички състезатели.

Председател на организационния комитет на Световната купа е Йордан Йовчев. Зала „Конгресна“ е напълно готова и чака гимнастиците. Този турнир е много важен, защото предстои СП и това ще бъде генерална репетиция за него.

Над 150 елитни гимнастици представители на 23 държави ще участват на Световната купа във Варна. Участниците са от Австрия, Азербайджан, Белгия, Беларус, Бразилия, България, Великобритания, Гърция, Египет, Израел, Канада, Колумбия, Норвегия, Словения, Сърбия, Тунис, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чили.