Възпитаничката на СУ ”Георги  Бенковски” Калина Христова бе предпочетена от треньора на националните отбори по тенис на маса Асен Асенов за участие на ЕП за мъже и жени в Люксенбург от 13-17.09.2017 година. След като през месец юли тя участва на ЕП за кадетки до 15 години в Португалия и в състав с Ивет Илиева се класираха на 14 място отборно /, като в решаващата среща за влизане в осмицата загубиха от силния отбор на Чехия с 3:2 срещи след 3 мачбола за нас/, треньорът на националните отбори определи нея за участие в женския състав заедно с Мария Йовкова/настоящата европейска шампионка на двойки за девойки/и Елица Замфирова/държавна шампионка на сингъл за жени/. През изминалата спортно-състезателна година Калина се представи отлично, като завоюва от държавни първенства за всички възрасти /15,18,21 и жени/ общо 12 медала, участва с много добри изяви на много силния открит турнир Асарел медет на ITTF  отново в двете възрасти / 21 и жени/, а също участва в двата лагера за ЕП в Люксембург.

На ЕП женският ни отбор е в група G на Втора дивизия заедно с отборите на Турция, Уелс и Азърбайджан,като задачата е влизане в Първа дивизия. При мъжете в състава за участие в ЕП са бившите играчи на СКТМ „Корабостроител’92”  Теодор  Александров и Денислав  Коджабашев /играещи във Франция и Дунав Русе/ и Петьо Кръстев /играещ Дунав Русе/. Мъжкият ни отбор ще  играе във Втора дивизия група F заедно с отборите на Чехия , Турция и Швейцария.

Ръководството на СКТМ „Корабостроител’92”пожелава добро представяне на своите настоящи и бивши състезатели на ЕП в Люксембург.