Поредната акция за спасение на футболния Спартак във Варна се състоя тази вечер. Място на събитието бе площадчето до Общината. Бивши футболисти, ръководители на клуба, сипматизанти, треньори, приятели и представители на детско юношеската школа излязоха за да покажат, че искат Спартак да го има. Основният проблем е неяснотата с имотите на клуба, а може би по-скоро яснотата, но бездействието в посока спасение на този славен футболен клуб, който става на 100 години през 2018 г. Стефан Калименов, като главен организатор на този протест каза няколко думи в началото, а след това и други футболни личности от клуба говориха пред събралите се повече от 1200 души.

Имаше и демонстративен мач на две врати. Иво Георгиев, голмайстор на България с екипа на Спартак през 1996 г, Иван Петров, Радо Станев, Стефан Дончев, Митко Трендафилов и много други величия на клуба уважиха срещата и си обещаха да не СПИРАТ.

Радо Станев сподели, че днес цял ден са пътували с Иво Георгиев за да участват в тази среща. „Сутринта имах тренировки в Славия и тръгнах към Варна. Това е кауза. Не мога да я изоставя. Част от живота ми е минал в Спартак“, коментира Станев. Иван Петров директно „атакува“ общинското ръководство и собствениците на клуба, които според него са убийци на част от футболната история на Варна. Всички бяха категорични, че отново ще сезират премиера на РБългария и ще искат решение на проблема.