Спортен клуб „ЛЕВСКИ – Спорт за всички“ представи на институциите в София идеята за социален футбол, развита в проект C.R.O.S.S., съфинансиран по програма Erasmus +. Участие взеха създателя на идеята Масимо Валати /Италия/, Люсиен Велчев, президент на СК „ЛЕВСКИ – Спорт за всички“, Ванина Миланова, президент на Европейската асоциация на многоспортовите клубове /EMCA/ и партньори от футболен клуб „Ница“ /Франция/,  футболен клуб „Деберцен“ /Унгария/ и College West Anglia.

Calciosocciale е със специално разработени футболни правила възпитаващи във взаимно уважение и толерантност между различните социални и етнически групи на обществото.

Наградите:

  • Италианска най-добра практика за спорт и социално приобщаване по време на неофициалната среща на министрите на спорта на ЕС, проведена в Рим на 20 и 21 октомври 2014 г., организирана в рамките на италианското председателство на Съвета на Европейския съюз
  • „Иновации и социално приобщаване“ мрежа на Isfol от 2014 г. Calciosociale е част от мрежата Исфол „Иновации и социално включване“, която управлява публични и частни събития и инициативи, насочени към насърчаване на социалното приобщаване в социално значими среди. Calciosociale е избран за добро средство за социална интеграция „
  • На 19 февруари 2014 г. Coca-Cola Италия избра да задържи римската част на FIFA WORLD CUP в Corviale, в спортния център Campo dei Miracoli на Calciosociale.
  • Giovani Contro Mafia избра за общото събрание на Антимафията през 2014 г., като правилно място за домакин на над 300 италиански делегати, готови да обсъждат, анализират и правят предложения срещу италианската мафия и корупцията.

Правилата:

Тема: Всеки отбор носи името на член от Хартата за правата на човека

Времетраене: 2 х 30 минути

Участници: от 10 до 90 години, без ограничение за пол, религиозни убеждения, националност или спортно-технически умения. Деца от школата на ЛЕВСКИ, занимаващи се системно с футбол, деца със СОП, родители, баби и дядовци, различни етнически групи.

Отбор: 8-12 играчи: 7 полеви играчи и 1 вратар

Игрище: 25 х42 м. /минимално/

Наградата: Отбор съставен от играчи в първенството ще вземе участие в турнир в Рим