Историческият 61-и пореден традиционен мотокрос завърши вчера в Бобошево. Надпреварата се провежда от 1956 година до сега без прекъсване и близо 10 000 души дойдоха в неделния ден, за да гледат състезанията на живо. Много емоции, срещи между различни поколения пилоти и нито един инцидент белязаха мотоциклетния празник, в който взеха участие 63 –ма състезатели от България и Гърция във всички класове. Скоро в Община Бобошево ще започне допитване между хората за разширяване на трасето и създаване на необходимите условия  да приеме редовен кръг от Републиканския ни шампионат, а за бъдеще и домакинства на Европейски и Световни първенства.

„ Благодаря на Българска федерация по мотоциклетизъм за подкрепата и съдействието. Предстои ни да направим този мотополигон едно модерно съоръжение, но първо трябва да организираме обществен дебат по темата. Надали ще има човек от цялата община, който ще е против, но сме длъжни да проведем подобно питане. Както е известно, от Гинес отговориха ,че рекорда за най-старо състезание в света е наш, но поради факта, че няма кой да ни достигне , не могат да го признаят като официален рекорд. Въпреки това ние сме горди от този факт и гледаме към следващите години. За Бобошево и жителите е важно да знаят, че сме част от световната история  в мотокроса”, сподели на откриването на Гран При Бобошево кметът на общината Крум Маринов.

Прекрасно време и отличното трасе накара майсторите на две колела да покажат най-доброто от себе си и зрителите станаха свидетели на оспорвани състезателни маншове.

Ето и всички състезатели,които се качиха на подиума за награждаване от различните класове в Гран При Бобошево 2017 :

Клас МХ 65 кубически сантиметра (сс)  –

1 място :  Мирослав Димитров ( КТМ,Марица рейсинг тим)

2 място : Мартин Замфиров (Кавазаки, Ер макс Благоевград)

3 място : Дани Цанков ( КТМ, Еър макс рейсинг )

Клас МХ 85 сс.

 1. Кристиян Иванов ( КТМ,НСА Моторспорт)
 2. Мариус Канакис ( КТМ, Гърция)
 3. Християн Георгиев (КТМ, НСА моторспорт)

Клас МХ 2

 1. Алекс Димитров ( КТМ,Мотоспорт Варна)
 2. Николай Малинов ( КТМ, МСК Севлиево )
 3. Станислав Цеклеов ( КТМ, АИТ Рейсинг тим)

Клас МХ1

 1. Майкъл Иванов ( Ямаха, НСА Моторспорт)
 2. Янис Туразидис ( Ямаха, Гърция)
 3. Симон Венев ( Кавазаки, НСА Моторспорт)

Клас МХ – Група А

 1. Мартин Тодоров ( КТМ, Еър макс рейсинг )
 2. Юлиян Райчев ( Кавазаки, Панчо рейсинг тим )
 3. Владимир Попов ( Кавазаки, НСА Моторспорт )

Клас МХ – група В

 1. Добромир Пашалийски ( Кавазаки, Железница )
 2. Станислав Евтимов ( Кавазаки, Кюстендил )
 3. Веселин Николов ( Хонда, Еър макс рейсинг )

Призьорите бяха наградени от Румен Петков- председател на Орг.комитет на Гран При България, Крум Маринов – кмет на Община Бобошево и Димитър Рангелов- вицепрезидент на БФМ. Всички , които се качиха на подиума получиха купи и  бутилка от прочутото бобошевско домашно червено вино. Традиция, която е започната от 1956 и продължена без прекъсване  до 2017 година !