Състезанията в чест на българските студенти и техния празника стартират днес с турнира по боулинг, които ще се проведе в МОЛ Варна. От 16.00 часа сили ще премерят отборите на ВСУ „Черноризец Храбър“, Икономически Университет и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, а в сесията от 18.00 часа ще участват студентите на Технически Университет, които са шампиони от миналата година, Висшето училище по мениджмънт и Медицински Университет. Отборът постигнал най-много точки в две индивидуални игри ще бъде обявен за победител.

Утре /09.11.17 г./ в залата на Икономически Университет от 14.00 часа ще започне и отборният турнир по тенис на маса за мъже и жени, а в петък от 10.00 часа е индивидуалната надпревара.

В петъчния ден сили ще премерят баскетболистите на шестте университета, като в 15.00 часа в спортния комплекс на Медицински Университет стартира турнира по стрийтбол 3х3 за мъже и жени.

Лекоатлетическият крос, ще се състои на 11 ноември /събота/ от 11.00 в Морската градина, под Летен театър. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието на дистанция 1000 и 2000 метра, съответно жени и мъже.

През следващата седмица са заложени да се проведат и най-масовите спортове: футбол, волейбол, плуване.

Официалното награждаване на „Купа 8 декември“ ще се състои на 18 ноември 2017 г. (събота) от 18.00 ч. Юнашки салон.