Шест училища ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, ЧОУ „Малкият Принц“, ЧОУ „Мечататели“, ОУ „Черноризец Храбър“ и ОУ „Цар Симеон I“ взеха участие в състезание по лека атлетика за 1-2 клас, част от „Ученическа купа Варна“, която се организира от Община Варна, дирекция „Спорт“. Около 100 деца показаха своите умения в 5 дисциплини, подходящи за тяхната възраст а именно: 50 метра спринт, дълъг скок от място, хвърляне на малка топка през рамо, 200 м. гладко бягане и щафета. Съгласно правилника на състезанията всяко училище има право да се включи със 8 момчета и 8 момичета.

През следващата година през месеците март и април състезанията за тази възраст продължават и ще бъде излъчен комплексен победител между училищата.

Класиране момчета 1-2 клас:

1.    ОУ „Черноризец Храбър“

2.    ОУ „Цар Симеон I“

3.    ОУ „Димчо Дебелянов“

Класиране момичета 1-2 клас:

1.    СУ „Димчо Дебелянов“

2.    ОУ „Иван Вазов“

3.    ЧОУ „Мечтатели“

Организаторите осигуриха за всяко дете тениска с надпис на проявата, а класиралите се на почетната тройка получиха и специални предметни награди, като купи, медали, грамоти и раници.

Следващото състезание по лека атлетика ще е за 3-4 клас и ще се проведе на 6 декември в зала Лека атлетика на спортен комплекс „Локомотив“.