Отборът по футбол на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ ще представя Община Аврен в Областните ученически игри през пролетта на 2018 г.

Днес тимът на Училището на бъдещето се класира на първо място и спечели футболната купа в Общинските ученически игри, организирани от Община Аврен, които за втора поредна година се провеждат в партньорство и сътрудничество със санаторно-оздравителния комплекс – в прекрасните условия на Спортен комплекс „Камчия“.

За областния етап се класираха и отборите по баскетбол – момичета и тенис на маса – момчета на ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Приселци.

120 ученици от V до VІІ клас от шест училища в община Аврен мериха сили в дисциплините лека атлетика, бягане на 100 и 400 метра, скок дължина, тенис на маса, баскетбол и футбол.

Ученическите игри бяха открити лично от кмета на Община Аврен Емануил Манолов, който пожела успех и висок спортен дух на всички участници. Директорът на ЧСУ „Юрий Гагарин“ Пенка Стоева също приветства участниците с думи за спортно майсторство и честна игра.

Спортният празник бе открит от мажоретния състав на ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Приселци. По време на състезанието се изявиха и гимнастичките на училището.

Изключително оспорвани бяха всички етапи на състезанието, в което освен учениците от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“, участваха отборите на общинските училища ОУ „Христо Ботев“, с. Аврен, ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Дъбравино, ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Приселци, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Тръстиково, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Синдел. Тази година училище първенец в Общинските ученически игри стана основно училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дъбравино.

Футболният отбор на ЧСУ „Юрий Гагарин“ не допусна нито един гол във вратата си. По един път се разписаха Никола Чернев (VІв), Стефан Минчев (VІа) и Димитър Салдана (VІб). Със златен медал и грамота е Аделина Димитрова (Vв), която постигна отличен резултат в леката атлетика. Тя стана и трета в дисциплината скок от място. Със сребро от скока е Карла Баева (VІІа). С бронзов медал в дисциплината при момчетата е Мартин Маринов (VІІа). Общо 15 млади гагаринци се включиха в състезанията. Сред съдиите бяха преподавателите по физическо възпитание и спорт в ЧСУ „Юрий Гагарин“ Живко Стоев и Надежда Георгиева.

След оспорваната спортна надпревара между училищата, по покана на Община Аврен, всички състезатели се събраха на вкусен обяд в ресторанта на детския лагер „Черноморски“.