Състезанието за втори клас от „Бързи и сръчни“ ще се проведе днес /30 ноември/ от 15.00 до 17.00 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Община Варна, дирекция „Спорт“ отново организира детския спортен празник „Бързи и сръчни“. Този път в спортната проява участие ще вземат около 120 деца от ІI клас на възраст 7-8 години от 10 училища от град Варна.

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

         Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІI клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

         Организаторите от Дирекция „Спорт“ са предвидели по една тениска с лого на проявата за всички участници и други предметни награди.