Новият състезателен сезон започна и още на първото състезание варненци направиха много впечатляващо представяне в стрелбата с лък.
В Русе се проведе традиционният вече 14 международен турнир „Дунавски стрели“.
В индивидуалната надпревара при мъжете, Николай Данев от „Млади стрелци“ Варна се нареди на почетното трето място след национала Иван Банчев и олимпиеца Явор Василев.  Другите двама представители, Владимир Генков и Николай Тягов се наредиха съответно на 5 и 8 място.
Още по-впечатляващо бе представянето и дебюта при младежите (от 16г. до 18г.) на Давид Данев, който е само на 12г. Това не му попречи да премери сили и да се нареди сред най-добрите в индивидуалната надпревара. В квалификациите Давид стреля изключително силно, като още на първата сесия се нареди на първо място, а след края на втората сесия се нареди на второ място след представителя на Румъния. Тази позиция му даде добро предимство в жребия при елиминациите. Там той загуби само един двубой и отиде на малкия финал. Тогава варненецът бе безапелационен и взе мача с чиста победа 6:0 сета срещу представителя на домакините от Русе и се окичи с бронзовото отличие. Така баща и син правят за първи път дубъл в едно и също състезание.
В отборната надпревара варненци стигнаха на финал срещу домакините от крайдунавския град. Там Владимир Генков, Николай Данев и Николай Тягов бяха безкомпромисни и след много силна стрелба завоюваха първото място.
Прилагам линк с протокол от състезанието.