Теди Джорджо с разтърсващ разказ пред Народен спорт: Полицаите в Добрич крещяха „сега паднали ни, педе*аст“, ритаха ме с кубинки, попиляха ме с бухалка.
На биячите им приседна, като разбраха, че съм дал проба за алкохол и наркотици и двете проби в Добрич и Варна са отрицателни.

Известният DJ и шоумен и президент на футболния „Локомотив“ (Дряново) – Теди Джорджо, се оплака, че е бил бит от полицаи в Добрич. Председателят на местния парламент в Дряново – Тодор Георгиев разказа цялата случка пред Народен спорт, а също така ни предостави документи с експертизи за последствията от побоя, с отрицателни проби за алкохол и наркотици, както и  неправомерната заповед, която не е подписал.

Целият разказ за случилото се на Теди Джорджо пред Народен Спорт:
„Около 04:00 часа сутринта на 17-ти декември отивам в полицията в Добрич, за да проверя какво става с мой приятел. Защото преди това имаше леко сбиване в ресторанта в Добрич, в който аз бях. Отидох просто да проверя дали имат нужда от нещо – вода,лекарства, цигари, средства. В момента, в който разбрах, че всичко е наред, реших да си тръгвам. Бях с жена ми и с моя приятел Спиридон Михайлов. В този момент дойдоха двама полицаи и ми казах: „Теди Джорджо, идвай да даваш показания“. Попитах за какви показания става дума, след като не съм участвал в боя и нямам никакво отношение по случая. Нямам касателство. И те: „абе ти на какъв се правиш“ и започнаха жестоки обиди и епитети, които даже не искам да употребявам.

Това, с което може би ги подразних, бе че има отвърнах: „Ето ви личната ми карта, ето ви данните. Пуснете ми призовка по етапния ред и в понеделник, вторник или сряда ще дойда да дам показания, след като толкова много държите. Сега ме оставете, защото съм много изморен имах две участия и съм пътувал 300 км“.

Отговорът беше: „Ако не дойдеш доброволно, ще те приберем по нашия начин“. Попитах ги дали се шегуват, а полицаят в този момент извади едни белезници. Пак попитах дали се шегува, а той ми закопча отзад белезниците.

Тръгваме и още на 3-4 стъпало преди първия етаж – контра в краката ми и аз паднах по очи. Ритници с кубинките – два удара в главата ми и няколко в тялото. Аз бях в напълно безпомощно състояние, с белезници. Коленете ми са протрити, ризата ми цялата е в кръв. Изпаднах в бесъзнание…

Събудих се в една стая, в която да ми вземат показания. Крещяха: „Ти на какъв се правиш, бе? Педе*аст, скапаняк.. Сега падна ли ни, бе? Голямият Теди Джорджо на колене…“. Не казах нито дума, нито ох, нито гък. Продължават: „Подписвай заповедта за задържане… Няма ли да подпишеш бе?“. Бам, удар в главата ми. Бум, още един. Извади една бухалка и ме попиля от бой – две счупени ребра и травма в хълбока.

Отново съм изгубил съзнание. След това като се съвзех дойде полицай Богданов,него видях пред очите ми, полицай Богданов който ми спаси живота и много му благодаря. Споделих му че имам нужда от медецинска помощ.

Дадох проби по мое желание за алкохол и наркотици в Добрич и Варна. И на двете места и двете са отрицателни. Навсякъде 0%. Платил съм около 500 лева от моя джоб за тези изследвания. Сам пожелах да го направя, за да не почнат после спекулации, че съм пил или съм бил надрусан.

На полицаите им приседна, след като поисках тези изследвания. Жена ми и Спиридон са  чули как единият казва на другия полицай: „Този път май се наиграхме“.

В Добрич не ме приеха в болницата, защото мисля че някой от полицията им се обади да не ме приемат. Във Варна веднага ме взеха и за мен се погрижиха трима доктори. Изследванията в Добрич показаха две пукнати ребра, високо кръвно и мозъчно сътресение. Въпреки това не ме оставиха в болницата.

В навечерието на тези светли празници искам да кажа, че не е добре положението в България. Искам да благодаря на болница „Света Анна“ във Варна. На д-р Николов от шокова зала на спешното отделение и целия екип. На проф. Калевски от неврохирургията, на доцент Кичюков, д-р Генова, д-р Ханджиев, д-р Едвин Васви. Специални благодарности на доктор Десислав Тасков. Благодаря им за прекрасното отношение и професионализъм.

Адвокат Бранимир Балачев пое случая“, разказа Теди Джорджо пред Народен спорт.

https://www.vbox7.com/play:3b8c3af790

https://www.vbox7.com/play:77512862c4