Резултат с изображение за Баскетбол

„Черно море Тича” приема „Академик” Правец в събота в 18 часа в зала „Христо Борисов” в среща от 13-ия кръг на НБЛ. Треньорът на варненския тим Дарин Великов най-вероятно няма да може да разчита на Боцка и Тубак за този двубой.

„Милян Боцка и Драган Тубак са си в Сърбия в момента, но причината за това са не празниците, а работната им виза. Знаете, че всяка година има един такъв период, в който те трябва да са извън България тогава, когато се оформят документите им.  Мисля, че за мача с „Академик” Правец в събота  няма да мога да ги използвам.  Има някаква  вероятност при Тубак документите да бъдат оформени малко по-бързо. Почти приемаме факта, че най-вероятно ще отсъстват и двамата за този двубой. Отсъствието им не ме притеснява. Това ще даде възможност отново някои от юношите да бъдат включени в състава за този мач.”, коментира Дарин Великов.

Великов сподели и очакванията си за този двубой.

„Предстои ни един мач с много неизвестен противник. Неизвестен, защото не знаем в какъв състав ще пристигне съперникът ни.  Имаме информация за 7-8 техни състезатели, но все още нищо не е сигурно.  Смятам, че и без Тубак и Боцка ще се поздравим с успех. За нас е много важно в събота да победим, предвид загубите, които инкасирахме в последните няколко мача”.

Треньорът на „Черно море Тича” изрази и своето мнение по повод  обединението на компанията „Лукойл” и „Левски 2014”.

„За мен това сливане е положително. Първо на една голяма компания като „Лукойл” им отива един голям отбор. Спортът е свързан с публика, с влияние. „Левски” има влияние в цяла България като привърженици. Не може такива големи градове като София, която е двумилионна, да няма силен баскетболен отбор. Големите градове трябва да имат силни отбори. Никакви наредби не са нарушени в нашето първенство. Тук няма обединение на два клуба, а има смяна на спонсор”.

Дарин Великов коментира още веднъж и жребия за Купата, който изправя варненци срещу „сините”:

„Когато теглиха жребия, вече имах някаква информация за това, което предстоеше да се случи с „Левски”. Става почти невъзможно особено в 2 мача да преодолеем тима на „Левски Лукойл”.  Ще се опитаме да ги изиграем на ниво, за да може това наше представяне да ни помогне за първенството.”