ОБЗОР
на резултатите на СКЛА „ ЕВЪР „ гр. Варна през 2017 година
Изминалата 2017 спортно състезателна година за СКЛА „ ЕВЪР „ беше много успешна . Завоювахме медали от Националните и Международни шампионати , от Международни и Национални турнири . Трима състезатели бяха включени в Националните отбори.
Ето и постигнатото :
– 36 медала от Национални шампионати ( 60 медала със щафетите ) , което ни нарежда на 5 място по медали сред 128 клуба , членове на БФЛА : 7 златни / 19 сребърни /34 бронзови.
– Медали от Международно турнири от Календара на БФЛА : 12 златни /2 сребърни / 1 бронзов.
– Медали от Национални турнири от Календара на БФЛА : 9 златни/ 5 сребърни / 3 бронзови .
– Медали от Балкански шампионати : 1 златен / 1 сребърен /3 бронзови .
Общо 97 медала от състезанията от Календара на БФЛА.
Най голяма заслуга за успеха на Клуба има Силвия Георгиева , която освен медалите от Национални и Балкански шампионати , участва и на Европейския шампионат до 20 години в Гросето , Италия , където подобри националния рекорд на 3000 м. стипълчейз . Бе включена и в Националния отбор за Купа „ ЕВРОПА „ на 3000 м.стипълчейз .
Също така Силвия е на 6 място в Европейската ранглиста на 1500 м. зала за девойки до 20 години / 9 място на 3000 м. зала и 9 място Световната ранглиста за девойки до 20 години на 1500 м. в зала.

Снимка на Лека атлетика за деца - Спортен клуб по Лека атлетика " ЕВЪР " Варна.
Силвия намери място и в ТОП 15 в анкетата на журналистите за най – добър Атлет на България за 2017 година , както и бе наградена като една от десетте най – добри спортисти за 2017 г. в анкетата на гр. Варна .
Гордеем се с всички наши състезатели , дали максималното от себе си в тренировките и състезанията. А от тези , които не са го направили , очакваме да се коригират .
Треньори в СКЛА „ ЕВЪР „ : Цонка Господинова , Крум Крумов и помощник треньор Снежана Грудева .

Снимка на Лека атлетика за деца - Спортен клуб по Лека атлетика " ЕВЪР " Варна.