Световният рали шампион Себастиен Ожие запази първото място на рали Монте Карло.  От Танак с Toyota обаче намали преднината му. След втория състезателен ден той е на 15 секунди зад него.  Ожие влезе в канавка, което му попречи да е по-убедителен лидер. Андреас Микелсен с Hyundai спука гума, а малко по-късно получи проблеми с алтернатора и прекрати участие. На трета позиция е Дани Сордо с Hyundai, на почти минута зад Ожие.

Класиране след втория ден:

1. Ogier

2. Tänak + 14“9

3. Sordo + 59“7

4. Lappi + 1’09“9

5. Latvala + 1’10“1

6.MEEKE + 2’45“5

7. Bouffier + 3’34“6

8. Evans + 4’01“7

9. Neuville + 4’04“1

10. BREEN + 5’06“6

 

Яри Мати Латвала каза, че второто място не е негова цел, което означава, че гони първа позиция.

 

От Танак не скри, че е карал доста добре. „Смятам, че ще е чудесно да запазя тази позиция. В никакъв случай обаче няма да рискувам“, коментира той.

 

Николас Гилсоул признава, че въпреки незадоволителното си каране, те все още са в „играта“ и продължават битката.

Есапека Лапи заяви, че са карали малко по-добре в скоростен етап №10.“Снегът се разтопи малко.Предишният сняг като че ли не беше от тази планета. точно това прави рали Монте Карло легендарно“, твърди той. Лапи се движи четвърти.

Елфин Еванс от екипа на M-Sport каза, чее загубил задните си спирачки и това ну е коствало доста сериозна борба по завоите. „нищо не се знае при такива условия. Има следи навсякъде по снега. Опитвах се да карам в най-чистия възможен участък“, твърди той.