Снимка на СК по кикбокс и муай тай ВОКИЛ гр. Варна.

ДВА ЗЛАТНИ И СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ПО МУАЙ ТАЙ ЗА ВОКИЛ

Това е равносметката от първия за 2018г държавен шампионат на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Той бе по муай тай и се проведе в столицата на бойните спортове гр. Варна в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия. Домакин бе местният  СК „ТИМ“ съмвестно с МК „Вокил“.

Над 80 състезателя премериха сили в найтежкия спорт в стойка.  Повече от 13 клуба в цялата страна участваха със своите титуляри за призовите места.

Спортен клуб Вокил взе участие с 3-ма състезатели както следва:

  1. Али Юзеир – мъже клас А до 71кг.
  2. Борис Стоянов – ЮМВ до 71кг.
  3. Румина Георгиева – жени до 57кг. (поради липса на съпернички в 54кг.)

Безспорен победител в своята категория бе Али, който спечели и приза за най-техничен състезател.

Той показа муай тай в целия смисъл на думата спечелвайки победата си именно с техника приложима само в изкуството на осемте крайника – лакът. Другият шампион в своята категория бе дебютанта в този спорт Борис Стоянов, който в два последователни дни спечели своите срещи на полуфинал и финал.

Макар да имаше кратко време за подготовка, Борис даде всичко от себе си и наложи и грата си във всеки един от рундовете. Единствената загуба за клуба на този шампионат бе при жените.

Руми не успя да наложи играта си над своята съперничка във финалната среща и загуби по точки. Това разбира се само я мотивира още повече и веднага след като се възстанови започва подготовка за следващото състезание. Следващото предизвикателство за клуба е състезанието по кикбокс в стил лоу кик. То ще се проведе в края на месец март в гр. Шумен.

По-важното е че Али вече има огромен шанс да бъде част от националния отбор на България по муай тай и може да вземе участие в Световното първенство, което ще се проведе в началото на месец март тази година.

За тези от вас, които нямаха възможност да посетят състезанието предлагаме пълен запис на двата дни.

Снимка на СК по кикбокс и муай тай ВОКИЛ гр. Варна.