RANGE ROVER SPORT PHEV: Първата SUV кола, която се качи до Вратата на рая (Видео)

Land Rover продължава с инициативата си да реализира уникални проекти със своите автомобили, като този път, след 99 завоя и 999 стъпала, plug-in хибрида Range Rover Sport PHEV се превърна в първата SUV кола, изкачила се до Вратата на рая в Китай.

Предизвикателството пред напълно серийната версия на автомобила и неговия шофьор- Хо-Пин Тунг, от отбора Panasonic Jaguar Racing, започва с успешното преминаване на опасните завои на 11.3-километровата пътна отсечка по т.н. Път на дракона, след което тандемът се е изправил през наклон от 45 градуса и 999 стъпала.

“Опитвал съм Formula E, Formula 1 и съм печелил 24 часа на Льо Ман, но това беше, без съмнение, едно от най- големите предизвикателства пред които съм се изправял”, коментира Хо-Пин Тунг. “Range Rover Sport PHEV се представи брилянтно, като вдъхна пълна увереност на планинския път и се изкачи по стълбите до Вратата на рая без проблем”

RANGE ROVER SPORT PHEV, който е част от стратегията за електрифициране на цялата продуктова гама на компанията от 2020-та година, е оборудван с хибридна задвижваща система, общата максимална мощност на която е 404 конски сили, а въртящият момент е 640 Нм. Луксозният автомобил е в състояние да се измине в чист електрически режим до 51 километра, а с помощта на инсталация за бърз заряд, батерията може да бъде презаредена за 2 часа и 45 минути.