Суперспортният Ford GT с първи доставки в Европа (Видео)

През април 2016 година, 6506 човека от целия свят подадоха своите заявки за закупуването на първите 500 екземпляра на изцяло новия суперспортен Ford GT. Сега автомобилният производител стартира доставките на модела и към клиенти в Европа, като един от първите на континента, и първи за Скандинавия, е автомобилният състезател Джейсън Уот от Дания.

Уот, който е притежавал и предишната версия на Ford GT от 2005 година, ще модифицира специално своята нова придобивка, за да е в състояние да борави самостоятелно със суперспортния автомобил. След претърпян през 1999 година пътен инцидент с мотоциклет, той е парализиран от гърдите надолу, което налага и доработката на колата със специален багажник на тавана, за да може да превозва своята инвалидна количка.

“Моят Ford GT сигурно е най-бързата кола в света, която има право да бъде паркирана на място за инвалиди”, споделя Джейсън Уот.

С ретро-футуристичен дизайн, аеродинамика като от бъдещето, почти изцяло карбоново изпълнение и високотехнологичен 3.5 литров V6 EcoBoost двигател с 647 конски сили, новото GT е един истински куршум на пътя.

Новото поколение на легендата GT предлага работа в пет основни режима, които покриват изключително сериозен диапазон потребителски желания и възможни сценарии. Собствениците на суперспортния автомобил могат да избират между Normal (за ежедневна употреба), Wet (за мокро), Sport (за спортно управление), Track (за писта) и V-Max (за максимална скорост).

Новият Ford GT е оборудван и със система за оптимално потегляне от място- Launch Control (LC), която може да бъде активирана във всеки един от режимите, с изключение на случаите, когато е задействан Wet. За задействането на системата, водачът трябва да натисне спирачния педал с левия си крак, а с десния да натисне докрай педала на газта. След като индикацията LC на контролното табло светне в зелено, шофьорът трябва да премести левия си крак и автомобилът извършва възможно най-бързото потегляне от място.