КПС „Астери“ отбеляза подобаващо 5-ия си рожден ден с впечатляващо празненство на което присъстваха всички деца и техните родители. На 18 февруари от 15:00 часа повече от 100 усмихнати и красиви малки и големи звездички напълниха спортния клуб „Долби театър“. В продължение на 4 часа игри, конкурси, танци и песни изпълваха залата. През цялото време се раздаваха подаръци със специална томбола, в която всеки един получи по нещо за спомен с логото на един от най – успешните клубове по плуване в България. „Астери“ се наложи като фаворит бързо и устремено през последните 5 години и то не само във Варна, но и в България.

През изминалата 2017 година клуб по плувни спортове „Астери“ отбеляза изключително голям успех в комплексното класиране на БФПС за купа „България“ на 25м и 50м басейн.
КПС „Астери“ се изкачи с една позиция и зае престижното 3-то място с 2073.54 т от 63 клуба.
В класацията на БФПС – ТОП 10 на Най – добрите плувци в отделните дисциплини постигнати в официални състезания на 50метров басейн от КПС „Астери“ се класираха 9 състезатели:
Василики Кадоглу, София Иванова, Маноела Николова, Гергана Стоянова, Калоян Братанов, Арсений Бекетов, Мартин Желев, Георги Цурев, Благовест Тодоров.

КПС „Астери“ зае 2-ро място в класацията по медали на БФПС със спечелени 115 медала, от които 38 златни, 45 сребърни и 32 бронзови. От официални състезания включени в международния календар на ЛЕН, Фина и БФПС подобрени 30 национални рекорда и спечелени над 100 медала.
Арсений Бекетов и Василики Кадоглу бяха най – добре представилите се български състезатели на Европейското първенство за младежи и девойки в открити води – Марсилия, Франция. Освен на ЕП наши състезатели представиха достойно България завоювайки медали на Балканиада и Мултинейшън.

При мъжете на ДЛОП – 50метров басейн – вицешампионска титла и 3-то място в комплексното класиране.