Преди началото на церемонията по откриването на Обиколката на Радио Варна всички участници изпяха акапелно националния химн на РБългария.

Щафетната Обиколка на Радио Варна тази година се проведе в първоначалния си формат. Освен добре познатата лекоатлетическа щафета, имаше и щафетни състезания по плуване и колоездене. В този формат е стартирала проявата преди 55 години.  Стартът на състезанието даде директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева, в присъствието на кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, командващия на ВМС контраадмирал Митко Петев, както и много други гости и спортни деятели. Анелия Синабова, областен експрет на Министерството на младежта и спорта връчи специален плакет на директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева от името на Министър Красен Кралев и поздрави от негово име участниците в Обиколката.

В надпреварата по лека атлетика участваха общо 15 отбора, като първи на старта застанаха представителите на БНТ-2 и Радио Варна, сборни формации. В медийната надпревара БНТ-2 станаха първи, а отборът на организаторите от Радио Варна е на второ място. Отбор от служители в Радио Варна заедно с участници в предаването „Свободен час” дадоха символичния старт на Обиколката.  При най-малките 5-8 клас първо място при момчетата за отбора на Първа езикова гимназия, пред тимовете на Професионалната гимназия по електротехника и ОУ „Стефан Караджа”. При момичетата в тази възраст златни отличия за ОУ „Стефан Караджа”. Спортно училище „Г.Бенковски” също взе участие в надпреварата, като на първо място при двата пола са представителите на СК „Супер спорт”. При по-големите участници, 9-12 клас Математическа гимназия се пребори за златото при юношите и девойките. Втори място за юношеския тим на Гимназията по електротехника. Технически университет –Варна стана първи при студентите. Тази година имаше един специален отбор, който участва в една нова категория – „Родители и учители”. Наградата спечелиха представителите на ОУ „Стефан Караджа”. При ветераните първото място е за тимът на „Стария чинар” при мъжете, а при жените злато за  отбор „Приятели”. При мъжете отборът на „Фит 2 рън” бе над всички и грабна златото. На второ и трето място са отборите на „Три спорт” и „Девет дни с камили”. При жените отново първо място за отбор „Фит 2 рън”, в който се отличаваше именитата ни лекоатлетка Ваня Стамболова.

В колоездачната щафета най-добре се представи отборът на Ясен Александров. Второ място за тима Никола Илиев и Любомир Илчев, а на трета позиция са Кристиян Балкански и Александър Стоянов. В женската щафета по колоездене победителки са Севда Начева и Венета Пандихова.

Сериозен интерес имаше към плувните щафети, където взеха участие състезатели на ПСК „Ч.море” и други желаещи. В клубната надпревара на първо място е отбор „Черешка” в състав Ева Христова, Борис Александров, Радослав Русин и Миглена Адамова. Второ място за отбор „Пингвини”-Максим Манолов, Елиза Кралова, Даниел Кралев и Йордан Кънев. Третото място е за отбор „Делфини” – Валентин Филипов, Александър Иванов, Светослав Аврамов и Георги Иванов. При ветеранските отбори в плуването на първо място е отбор” Албатрос”, пред „ Русалки” и „Удавници”. Огромно съдействие по провеждането и организирането на Обиколката на Радио Варна оказа Община Варна, Дирекция „Спорт”, ПСК „Ч.море”. Призьорите във всички дисциплини получиха специални купи, медали и грамоти. Специална торта имаше и за най-малката участничка Елизабет Бойчанова от ОУ „Стефан Караджа”, родена през юни 2008 година. Георги Георгиев отново бе най-възрастният участник, като той е пропуснал само няколко издания на Обиколката на Радио Варна.