Константин Папазов, старши треньор на „Левски Лукойл“

Ще започна с 2 неприятни новини, в които смятам, че от моята уста и смятам че съм някакъв авторитет в баскетбола в последните години. Първо за момчето което има нужда от помощ – медиите са магьосници, които влизат във всеки дом и помагат. Петър Христов заслужава, да живее, както и Самуил. Те са деца на българският баскетбол. За съжеление много станаха инициативите и това е от нещата които можем да направи българина. Второ – в този мач не бе важен толкова резултата. През 2012 година при разговор с премиера, го помолих да помогне на „Черно море“ , въпреки че във Варна съм най-освиркван и тук бе един от най-големите ми опоненти – Симеон Варчев. Варна е история на българския баскетбол и Варна има нужда да присъства на басетболната карта. За това искам да се обърна към всички институции, кмета на града Иван Портних, да откликнат на зова за помощ на клуба. Варненския клуб не е болен, но има нужда от подкрепа. От шлолата са излезли много състезатели. Само в „Левски Лукойл“ са трима, а има и още много по другите тимове в страната.

Това мисля, че е по-ажно отколкото да правя анализ на мача. Има разлика в класите и логично спчелихме.

 

Николай Стоянов

Изключително съм доволен от посрещането ми в залата. Не очаквах да ме изненадат за началото на мача. Благодарен съм на феновете, че ме помнят с добро. Като цяло сме доволни от победата. Това бе най-важното което трябваше да постигнем. Бяхме в по-малък състав, а до последно не се знаеше дали Станимир Маринов дали ще играе. Но все пак се поздравихме с успех.

 

Дарин Великов, старши треньор на „Черно море Тича“:

Много лошо изигран мач от нашия отбор и в двете фази на играта. Първата част загубихме тотално борбата под нашия кош и допуснахме 16 точки от контраатака. „Левски Лукойл“ натрупа един аванс, който трудно можеше да бъде стопен. Нямахме и успеваемост на стрелбата от далечно разстояние. Някой хора не бяха играли 2-3 месеца баскетбол. Това си пролича, но ако бяхме намалили лесните кошове, които получихме и се бяхме справили под нашия кош резултата щеше да бъде съвсем различен. Ясно е че „Левски Лукойл“ е по-класния отбор, но аз специално съм недоволен от поведението ни в последната част в която сякаш спряхме да играем.

 

Николай Грозев

Все още не съм напълно възстановен. След мача се чувстваммного уморен. Имам само 2-3 тренировки, но решик да помогна на тима. Пролича си, че съм готов на 100%. Ще ми трябва време да си върна формата, а такова нямаме. Все пак се надявам до другия двубой да успея да укрепна физически и да се представя много по добре.