Най-добрите състезателки по синхронно плуване от СК „Аква спорт“ – Александра Атанасова и Далия Пенкова, водени от треньорката Галина Георгиева достигнаха нови спортни върхове в своето развитие. Този път момичетата участваха от името на България в първи кръг от Световни серии FINA World series Paris. Турнирът е за жени, провежда се под егидата на световната плувна федерация FINA и се проведе от 9-11.03.2018 г. в Париж. Участваха 35 държави от цял свят с подчертавам най-добрите си състезателки за възраст жени. „Видяхме на живо изпълненията на настоящата световна шампионка от Русия Светлана Колесниченко, настоящите световни шампиони при смесените дуети – Александър Малцев и Джорджо Минисини с техните партньорки, сребърните и бронзови медалисти при солата и дуетите от Китай и Япония“, заяви треньорката Георгиева.

Тази звездна атмосфера, нашите момичета, които са все още във възраст девойки се представиха повече от достойно. Постигнаха резултати и точки, за които досега не бяхме и мечтали и най-важното, повярваха че могат. За българките, както и за много други отбори,  турнирът беше квалификация за участие в Европейско първенство – жени в Глазгоу, Шотландия. Нашите успяха. Постигнаха норматив и класиране в цели три дисциплини – соло волна програма (Александра Атанасова), дует – техническа и волна програма (Александра Атанасова и Далия Пенкова). В солото Александра постигна резултат 74,900 т. като остави другата представителка от България Христина Дамянова от Левски на 1,67 т.(73,2667 т.). Класираха се съответно 20-та и 24-та от 30 сола.

При дуетите нашите също постигнаха много по-висок резултат в сравнение с постигнатия например на последното европейско първенство. Със 73,7667 т. във волната програма, състезателките от „Аква спорт“ покриха норматива за европейско и победиха другия дует от България Мишел Хюбнер и Мария Киркова от НСА , който получи 71,700 т. Класираха се 21-ви от 31 дуета от цял свят.