В състезанията по волейбол за момичета и момчета V – VII клас от „Ученическа купа Варна“ през уикенда, бяха излъчени победителите. При момичетата се получи оспорвана борба, но с 2 на 0 гейма, отборът на ОУ “Добри Чинтулов“ победи отбора на   ОУ “Г. С. Раковски“ и стана шампион на турнира. На второ място и среброто остана за отборът на ОУ “Г. С. Раковски“. Почетното трето място зае отборът на ОУ „Антон Страшимиров“. В състезанието при момиченцата участваха 10 училищни отбора от град Варна, а любезен домакин на срещите беше спорната зала на СУ „Елин Пелин“.

         В неделния ден /25.03.18 г./ отново в залата на СУ „Елин Пелин“ се изиграха и финалите при момчетата 5-7 клас. Безапелационни шампиони отново са учениците на ОУ „Добри Чинтулов“, с треньор Бойка Крумова. Сребърните медали спечелиха децата на ОУ „П. Р. Славейков“, а бронзовите СУ „Климент Охридски“.

         По същото време в залата на Първа езикова гимназия се изиграха и финалите при юношите XI-XII клас по волейбол. След изиграването на всички срещи през последните три седмици, класирането се подреди по следния начин:

Юноши 11-12 клас:

1.    V ЕГ „Йоан Екзарх“

2.    ПГТ „Д-р Асен Златаров“

3.    III ПМГ „Акад. Попов“

 

Всички състезатели от призовата тройка получиха купи, медали, грамоти и предметни награди осигурени от Община Варна, Дирекция „Спорт“.

 Проявите за ученици продължават утре със финалния трети кръг от веригата спортни празници „Бързи и сръчни“ за IV клас от 15.00 часа в зала Първа ЕГ.

Организаторите са подготвили много изненади за всички участници и томбола с много различни награди!

В сряда и четвъртък ще се проведат „Общинските ученически игри“ 2017/2018 г. по лека атлетика, съответно за 8-10 и 5-7 клас в СК „Локомотив“ от 10.00 часа.